Perjantaina haettiin Nova hoitoon ja Typyn Kaapo-poika on muuttanut paikkakunnalle, joten haettiin sekin peltolenkille.

Lauantaiaamuna suunnattiin kuonot kohti Tamperetta: Luka, Nova, Typy ja Misu ohjaajineen ja mentiin Pirkanmaansennenin järkkäämään tokotreeniin.. Paljon saatiin uusia treeni-ideoita ja kunnon kommentteja ja neuvoja. Misu pääsi leikkimään Nala-siskon kanssa ja otettiin hieman tokoa Misunkin kanssa.. Kontaktia, ruutuun lähettämistä, kehässä näyttelyjuoksemista, liikkeistä istumisia, maahanmenoja (näitä ollaan harjoiteltu, joten seisominen ei onnistunut).. Maahan tarttee vielä käsimerkin.. Istuminen toimii käskyllä =)

Typyn kanssa otettiin noutoa, seuraamista, seuraamisesta pysähtymisiä, hyppyä, ruutua, luoksetuloa, kaukokäskyjä... Ja opeteltiin peruuttamaan ja saatiin Veskulta ja Marskilta näyte, miltä näyttää, kun koira osaa liikuttaa takamustaan ja on tietoinen takajalkojensa paikasta - se oli upeeta!

Treenit kestivät reilut kolme tuntia, jonka jälkeen ajettiin Jaanalle, jotta Juha näki Misun =) Kahviteltiin ja juoruiltiin tovi, kunnes lähdettiin kotia kohti. Minä olin koirineni kotona puoli ysi, tytöillä meni siitä vielä hetki...

Oli sen verran hauskaa, että ajellaan varmaan toistekin Tampereelle tokotreeneihin! Kiitos Pirkanmaalaisille treeneistä, ideoista, treeniseurasta ja kahvituksesta.

Sunnuntaina toiminkin vastaavana koetoimitsijana Korpilahden tokokokeessa. Oli hienoja koirakkoja. Yli puolet ensikertalaisia ja alokkaasta tuli 11 ykköstulosta (osallistujia 19). Illalla vielä puuhailtiin pk-leiriä ja käytiin lenkillä..