Tässä vähän, mitä tokoleirillä tehtiin ja mitö ideoita tuli.

Tunnari
Otettiin kapulan piilotusta nurtsiin. Naksautus kun löytää kapulan. Toimi hienosti. Kun tämän osaa, niin viereen iso kasa kapuloita 20-30kpl, oma kauemmas ja katotaan osaako. Tärkeää olisi mieliala, ettei vire nouse liikaa..
 
Ohjattu nouto
Näkee kun viedään palkka. Kävellään koiran kanssa merkille, johon koira jätetään seisomaan. Käsky + katse + käsimerkki. Alkuun vain yhtä puolta, kun sen osaa, toista.
 
Luoksetulo
Perusasennot suoriksi palkkaamalla välillä vasemmalta, välillä oikealta. Misulla on hyvä vauhti, siitä kannattaa pitää huolta. Pysäytyksessä käytetään takapalkkaa.
 
Nouto
Noutaa hyvin, kunhan olen tarkka, ettei karkaa kapulalle. Ei pure! Jee! Mutta tuontiasento on hieman vino. Tätä onkin harjoiteltu, eli treenit jatkuu.
 
Seuraaminen
Ongelmaa oli liikkeelle lähdössä ja täysköönnöksissä. Oon kyllä palkannut, mutta kun puhuttiin, niin palkan kohta on ollut hieman väärä. Pari toistoa, jossa palkka tuli oikeassa kohdassa ja kontakti pysyi loistavasti!
 
Kaukokäskyt
AVOn käskyt 10 suoritus!
Ylempiä luokkia ajatellen katottiin, miten treenataan liikeratoja S-M-S ja S-I-S
 
Hyppy
Kääntyy liikaa esteen oikealle, karkaa, ei seiso vaan istuu -> No ollaan harjoiteltu AVOa ja se näkyy.... Karkaamiseen vinkkinä, että jätän valmis sanan tässä pois, nyökkään vaan. Kääntymiseen palkkausta vasemmalle. Jo pari toistoa auttoi. Seisomisessa on nyt joku lukko...
 
Ruutu
Tässäkään ei voi sanoa valmista. Bongaa ruudun ja lähtee kuin ammuttuna. Jatkossa välillä jätetään palkka pois ruudusta ja pyydetään seisomaan ja palkka siitä. Myös eri suunnista voi alkaa harjoittelemaan ruutuun menoa. Pitää harjoitella kontaktia ennen ruutua.
 
Jättävät
Ei pysähdy, kun seuraa. Muuten kyllä. Tätä ihmeteltiin ja mitään ei oikeastaan saatu. Jälkeenpäin seuraavissa treeneissä tuli ilmi, että kun ollaan harjoiteltu niin kiinteää kontaktia, niin ei voi jäädä. Salmen kurssilla ratkaistiin ongelma ja se on vauhti... Mä oon kuin singeri..
 
Paikkamakuu
Kaksi pitkää treenipäivää takan. Otettiin 23 asekelta 1min. Psysi hyvin, oli rauhallinen. Kummallakin puolella oli koira. Ei pahemmin vilkuillut mihinkään. Otettiin vielä toinen, 28 askelta n. 10s. Eli matkaa. Ja ei voi kehua, nousee istumaan. Hetki vierellä ja vapautus.
 
Paikkaistuminen
5 askelta pysyi sen hetken, 7 askelta meni maahan. Ei haitannut nyt, kun ollaan harjoiteltu paikkamakuuta. Jatkossa lähempänä, jotta malaa istua.
 
Kouluttajat olivat hyviä, kiitos heille. Otin kuvia ja niitä löytyy kuvaboksista