Ai joo, ollaan me jäljestettykin. 12-13.5 Kuuselan Markus piti meille peltojälkiviikonlopun, kuten aiemmin mainitsin. Siellä harjoiteltiin Misun kanssa mun liinaohjausta. Misulla on tapana alussa pyöriä ja tarkistella ja Markus näytti liinasta kiinnipitäen ja ohjaten, että miten saan korjattua suuntaa tarivittaessa. On muuten aika haastavaa, mutta sujui kätevästi Markukselta. Vaikka ongelmat on kulmissa, niin tehtiin vain suoraa, koska siinä pystyi korjaamaan pyörimistä. Harjoiteltiin myös paalulta lähettämistä, lähinnä taas mun toimintaa... 

Tepan kanssa tehtiin vain suoraa namijälkeä. Ja yritin ohjata Tepaa pysymään jäljellä. Lauantai-iltapäivä jälki meni ihan hyvin, sunnuntaina Tepa oli liian nälkäinen ja jaljestämisestä ei tullut mitään.

Tuosta seuraavana viikonloppuna tein tytöille itsekseni jälkiä ja sitten olikin Sennen pk-leiri. Me oltiin vaihteeksi metsässä. Lauantaina Misu ajoi noin 200m metsäjäljen. Lähetettiin suoraan jäljelle, työskentely oli rauhallista ja upeaa. Kouluttaja Susanna ohjeisti mua käyttäytymään liinan päässä ja olemaan rauhallisempi. Esineet Misu ilmaisi hienosti ja tässä oli tosi tärkeää Susannan ohjeistus, jotta oikeasti maltan ottaa aikaa esineillä. Misun vauhti on hyvä, joten aika ei ole ongelma, enemmänkin se, että hengähtää vähän esineellä ja sitten jaksaa jatkaa. Tästähän mulle joka vuosi sanotaan ja olenkin rauhoittunut jo vähän, mutta.....

Lauantai-iltapäivätreeneissä otettiin Misulle esineruutua. Ongelmahan on löysä vauhti. Tehtiin niin, että Misu haki yhden esineen, sitten näki, mun Maia haki yhden ja sen jälkeen Misu haki kaksi. Vikat kaksi laukkasi innolla, kun oli ensin nähnyt yhden hakevan.

Tepan lauantaitreenit sisälsivät jälkeä, jossa oli suljettuja namipurkkeja. Ekalla jäljellä Tepa merkkasi kaksi purkkia ja meni neljästä yli. Tässäkin Susanna komensi antamaan liinaa, koska koiran pitää tehdä virhe oppiakseen tekemään oikein. Iltapäiväjäljellä Tepa jäljesti tosi upeasti syvällä nenällä ja löysi kaikki neljä purkkia. Pysähtyi jokaiselle ja otti purkin suuhun :) Aika hieno pikkutyttö. Mun pitää hommata Tepalle oma 10m liina, toi vajaa 5m on aivan liian lyhyt.

Sunnuntaina treenattiin vain janaa kummankin kanssa - otettiin vain kolme kierrosta ja saatiin ohjeet miten jatketaan kotona. Misu ei ensimmäisellä kerralla meinannut hiffata ideaa, mutta tokalla kierroksella, vauhtia oli jo tarpeeksi. Tepalla taas vauhtia oli aivan liikaa. Pitäisi hommata valjaat, ettei niska niksahda ja sitä pystyisi järjellisesti jarruttamaan.

Oli kyllä hyvät treenit ja taas tuli ajateltavaa. Susanna myön näytti ja kertoi, mitä saa janalla tehdä sekä ohjeisti, millaisia treenejä meidän pitää tehdä. Suuri kiitos !

Eli miten tästä jatkaa. Misu menee ensi viikonloppuna jälleen peltojälkileirille. Katsotaan mitä oppeja sieltä saadaan. Kunhan työreissu loppuu, niin päästään oikeesti treenaamaan. Misu siis tarttee pellolla kulmavahvistusta ja esineeltä lähtöä ajatellen FH2:ta. Metsäjäljellä treenit painottuu ehdottomasti janalle ja siellä etenemiseen. Nyt on hyvä aihio, josta jatkaa.

Tepa jatkaa rasiajälkiä. Sain Maijalta "lainaksi" muutaman tosi pienen pikkupurkin, jotka vihreän värinsä avulla maastoutuu maastoon. Lisäksi mun pitää päättää, haluanko Tepan menevän maahan vai tuonvan esineen - mä ehkä pikkasen alan kallistumaan tuontiin... Ja sitten sitä treeniä.