Jostain syystä sain kesän lopullä päähäni, että haluan osallistua Misun kanssa FH kisoihin. Elokuusta ollaan siis treenattu vain pellolla. Muutama viikko sitten ongelmat tulivat kulmissa - pyörimistä ja ylitystä, Lisäksi Misu oikoi, jos sai hajun muualta. Viimeiset treenit treenattiin näitä ongelmia silmällä pitäen.

Kisat järjestettiin Jämsässä ja kisassa oli kuusi koiraa, joista kolme berniä. Veskulla oli mukana kummatkin koirat ja kun yksi koirakko oli aamulla ilmoittanut, ettei tule houkuttelin Veskun osallistumaan myös toisella koirallaan kisoihin.

Misu sai jäljen numeron kolme. Pelto oli hyvin märkää, lähes polveen asti pitkää heinikkoa. Misu lähti hyvin jäljelle, ajoi ekan suoran hyvin, kulmassa tarkasti suunnan (teki lenkin) ja jatkoi jäljestämistä. Toisella suoralla oli esine, jonka Misu merkkasi, mutta ei ilmaissut. Kulma ja kolmas suora oli ok. Kolmas kulma oli hieman epävarmempi ja epävarmuus lisääntyi neljännellä suoralla. Lisäksi hihna kietoutui kaksi kertaa vasemman takajalan ympärille, joten en voinut pitää Misua liinatuntumalla. Neljäs kulma ylitettiin liinan mitan, joten keskeytys ja 38p. Sain ajaa loppujäljen, joten palautin Misun jäljelle, lähes heti neljännen kulman jälkeen tuli esine, jonka Misu ilmaisi tuomalla. Tästä jäljestys parani ja viides kulma oli hyvä. Kuudennella suoralla oli esine, jonka Misu merkkasi, teki ympyrän, mutta kun esine oli heinikon keskellä, ei malttanut jäädä etsimään sitä, vaan meni yli. Lopun jäljesti hyvin ja ilmaisi viimeisen esineen. Jälki tuntui lyhyeltä, siihen nähden mitä ollaan treenattu ja aikaakin meni kaikkenensa vain hieman yli 10min.

Kisasta jäi hyvä mieli, ei me turhaan olla treenattu, mutta vielä on hiottavaa. Erityisesti mieltä lämmittää tuomarin kommentti "tässä tapauksessa pisteet eivät kerro koiran osaamistasoa"

Samassa kisassa FH1 tuloksen saivat Ryti 78p ja Marski 72p, onnea Veskulle!!