Oltiin Misun kanssa Kaukosen Ullan hyppytekniikkakurssilla. Lauantain luennolla oli paljon sellaista, minkä jo tiesinkin, mutta sunnuntaina tuli enemmän uusia asioita. Tai ei ehkä uusia, mutta sellaisia, mitä jonkun vain piti sanoa.

Treenit oli yllättävän helpon näköisiä, mutta koiralle haastavia. Misu ja Luka olivat Ullan ensimmäiset bernit hyppytekniikkakurssilla ja Misu sai kehuja tekniikastaan. Ulla sanoi, että isokin koira voi hyppiä äänettömästi, kun osaa tekniikan. Eli Misulla siis perustekniikka ja itsensä kasaaminen on kunnossa, mutta etäisyyksien arviointi ja niissä kokoaminen ja kropan hallinta on vielä hakusessa. Tämän tiesinkin olevan Misun suurin ongelma ja siihen saatiin hyviä neuvoja ja treenejä. Lisäksi Misun tarvitsee jumpata syviä lihaksia, jotta saa kestävyyttä ja lisää hallintaa.
Lauantaina otettiin yksittäistä okseria, sianselkää ja peruskokoamisharjoitusta. Nämä sujuivat Misulta hyvin. Muutaman toiston jälkeen kokoamissarjassa alkoi Misun koonti hajoamaan, joten kun treenataan on erittäin tärkeää, että toinen katsoo vierestä, miten hyppy sujuu. Helposti tulee otettua liikaa treeniä, jolloin tekniikka hajoaa.
Sunnuntaina oli vuorossa etäisyysharjoittelu, progressiivinen harjoite ja liikkuva hyppy. Misu oli lauantaina vikassa ryhmässä ja sunnuntaina vaihdoimme ekaan ryhmään ja joko lyhyt palautuminen tai muuten vain treenien fyysisyys alkoi nopeasti näkymään Misun hypyissä ja takapään käyttö huononi ja eikä Misu jaksanut enää koota itseään kunnolla.
Ulla painotti hyvää lihaskuntoa, myös syvien lihasten jumppaamista ja treenien lyhyyttä. Jos ja kun koira osaa hypätä oikealla tekniikalla, ei se pudottele rimoja. Jos rimat putoilee, on tekniikassa tai lihaskunnossa vajetta.
Tiistaina sitten otettiin pari hyppytreeniä ja taas tuli ilmi, kuinka tärkeää on toinen, joka seuraa vierestä tekniikkaa. Muutaman hypyn jälkeen itse mietin, ottaisiko vielä yhden, niin Tiina sanoi, että hyppy alkaa hajoamaan, selkä ei pysy enää pyöreänä, joten lopetin treenin siihen.

Tokossa käytiin viime viikolla Salmen koulutuksessa. Nyt päätetttin keskittyä niihin kolmeen liikkeeseen, jotka ovat heikoimmat. Eli Kaukoihin, ruutuun ja tunnariin.