Eilen alkoi talvikausi treeneissä. Treenataan maneesissa ja kun ulkona oli -17, niin sama oli sisälläkin. Mulla on pinkki talvitakki ja mun kädet oli ihan samanväriset, kuin takki...

Otettiin helppo radanpätkä. Siinä oli aita, putki, puomi, putki, pujottelu ringissä. Otettiin ensin esteitä yksittäisenä. Misu hyppäsi puomille laukalla, eli meni yhdellä loikalla yli puolivälin --> loppuajan palkka nousukontaktilla ja tota pidettävä siinä, muuten tulee aina nousukontaktivirhe. Misulla on tapana ottaa hyppyjä vähän sinnepäin ja nytkin kaatoi aidansiivekkeen.. Otettiin siis pari hyppyä palkalla. Misulla myös (Seijaa lainatakseni) etuosaa ohjaa eri käskyt kuin takaosaaa, eli välillä etupää on jo menossa eri suuntaan kuin takapää.

Otettiin useampi toisto ja mitä enemmän otettiin, sitä paremmin se meni. Otettiin aika paljon sivuetäisyyttä ja Misu haki tosi hyvin putkea ja pujottelua. Seijan kanssa juteltiin kotimatkalla, että seuraavissa treeneissä pitää ottaa Misun kanssa pujottlua siten, että se saa kasvattaa nopeutta, ilman, että sitä korjataan. Se, että kun vauhti nousee ja tulee virhe ja siitä pysäytetään ja korjataan, niin eihän se välttämättä tiedä, johtuuko se siitä, että menee lujaa vai siitä, että meni väärä väli. Osaa kuitenkin pujotella, mutta vauhdin kasvaessa joku keppi jää välistä. Kasvatetaan itseluottamusta pujotteluun lisäämällä nopeutta ja omatoimisuutta. Kokeillaan ainakin tota, se jopa voisi toimiakin =) Misulla on niin pitkä runko, että sen on välillä hankala handlata sekä etupäätä, että takapäätä. Jos annetaan kasvattaa itse nopeutta, niin eiköhän ne välit ala löytymään. Ja sitäpaitsi, ei se kerrasta parista pilalle mene =)

Misulla oli oikeasti tosi kivaa treeneissä. Agility nostaa sen itseluottamusta =)