No niin, aloitettiin Salmen toinen treenjakso.

Koska meillä on kisat lauantaina (eka AVO kisa), niin katottiin taas alkuun, miltä näyttää. Seuraamisessa alkoi rapsuttamaan kaulaa, eli panta pois! Normisti sitä ei ole, niin ettei sen takia ala ahdistamaan. Pantaahan ei EVOssa enään tartte. Muuten hyvää, käännökset ollaan saatu kasaan =)

Liikkeestä maahan. Täydellistä =)

Luoksetulo. Ei olla otettu kisamatkaa, vaan vasta lyhyttä. Pysähtyi, mutta pitkällä laukalla eteni. Saatiin tähän kotiläksyksi täsmätreeniä lauantaita ajatellen. Eli: Jätä koira, pitkähkö matka, peruuta&kutsu. Käsky, naksu ja heittopalkka (eli näkyvä, iso, joka lentää). Tällä saa jämäkkyyttä pysähdyksiin.

Liikkeestä seisominen. Tää on se veitsenterä. Jos kävelen liian lujaa, menee maahan. Jos sanon liian kovaa tai terävästi, menee maahan. Jos teen liian monta toistoa, alkaa kokeilemaan istumista yms. Eli nyt täsmä treeniä, jossa rento kävely, hiljainen&pehmeä käsky, kun jää, paluu & palkka. Nyt ei enään käänny mun perään, kun kävelen taakse. Ollaan sitä harjoiteltukin paljon.

Kaukot: Tosi hyvät. Hieman tuli häiriötä ja jouduin antamaan toisen käskyn tokaan istumiseen. Mutta jatkossa treeniä 1-2-4-1-2-4 eri matkoilla ja häiriöllä. Ei liiku. Ei uskoisi, että kesällä oli niin suuria ongelmia tän liikkeen kanssa.

Hyppy. Joku koira haukahti juuri, kun annoin paluukäskyä, joten katsoi sinne ja tuli vasta toisella. Mutta muuten on tosi paljon intoa ja halua hypätä. Ja menee parin metrin päähän esteestä, eli ei jää norkoilemaan nenä esteeseen.

Nouto. Eka meni hyvin, avasi vain kerran suuta edessä jäi kyllä aavistuksen kauas. Kokeiltiin toinen kerta ja heti tuli puremista, vaikkakin toi lähemmäs. Eli vain yksi toisto kapulalla/kerta. Tennispatukalla (ei kapulalla) voidaan jatkaa lähentymistä, koska sitä ei pure ja siinä ei tule sitä heittoa.

Paikkamakuu. Saatiin makuuseen kaveri, japaninpystykorva (mun nähdäkseni). Piilossa 3 min. Oli koko ajan intensiivinen ja rento. Jes! Treenit on tuottaneet tässäkin tulosta!!

Sitten katsottiin muita liikkeitä.

Ruutu: Ollaan tehty noin yksi ruutu päivässä isolla palkalla ja se näkyy. Intoa on aivan älyttömästi ja osaa bongata ruudun tosi hyvin. Nyt siirryttiin seuraavaan vaiheeseen. 4m päästä koira ruutuun, käsky kun vika takatassu on ruudussa, kehu ja palkka multa. Kun alustaa ei ole, palkka tulee multa, kun alusta on, palkka siinä. Toistoja kerran päivässä, joka päivä lisäten 1m. Jos alkaa hidastelemaan, palataan alustaan. Silloin yksi palauttava alustalla ja sitten ilman.

Kaukot S-M-S: Päätin, että teen tän ensin kuntoon (eli matka), ennekuin otan S-I-S liikkeen mukaan. Nyt pitäisi keksiä käskysanat.. Nouseee/Seisoo Maaahan/dauun ? Vaikeeta.. Mutta itse liikerata on mennyt hyvin päähän.

Tunnari. Alkuun vain haistellaan kapulaa. 5 kertaa päivässä viikon ajan. Sitten suussapitoa. 1s / 5krt / viikko. Sen jälkeen kapula maahan, siitä nosto.

Hmmm.... olikohan muuta.  No jokatapauksessa trenit meni tosi hyvin. Misu oli innokas ja teki hyvällä vireellä. Jännittää lauantain kisa...

Typy menee huomenna torstaina osteopaatille, Kertoilen sitten sen kuulumisia..