Kuten lähes kaikki joskus huomaa, niin työt haittaa harrastamista. Mua tänä vuonna ihan urakalla. Olin ensin juolukuun puolestavälistä helmikuun puoleen väliin Tampereella testailemassa, sitten hain kymmenviikkoisen Tepan. Huhtikuun puolessa välissä olin työreissussa Naantalissa ja nyt toukokuun alusta kesäkuun alkupuolille pitäisi olla taas Tampereella... Ja ei, en voi ottaa koiria mukaan, kun työpäivät ovat venyneet 12-13 tuntisiksi... Viikonloput sitten ollaankin treenattu.

Huhtikuun lopussa oli liikkeenohjaajapäivät, jossa käytiin läpi liikkurihommia ja lupauduin samalla töihin SM-tokoihin. Saa nähdä, mikä kehä mulle osuu.

12-13.5 Kuuselan Markus piti meille peltojälkikoulutusta. Treenailtiin lauantai multapellolla vesisateessa. Savi tarttui saappaisiin ja tuntui, että peltoon ei jää mitään hajua.. Sunnuntaina sitten paistoi aurinko ja pelto oli kivikovaa ja sitä sai hullun lailla potkia rikki ja tuntui, että peltoon ei jää mitään hajua... Ihan hyviä vinkkejä saatiin treenaamiseen, vaikka ihan kaikkea en Markuksen neuvojen mukaan tee :) Eikö se soveltaminen olekin parasta ;-)

Helatorstaiviikonlopun latasin akkuja ja tein jälkeä ja toko koirien kanssa. Tuntuu, että Tepan kanssa pitäisi tehdä vielä enemmän, mutta ehkä se tästä vielä ehtii oppimaan..

Tulevana viikonloppuna on Sennenkoirien pk-leiri. Kävin toukokuun alussa katsastamassa maastot leiriä varten ja innolla odotetaankin leiriä.

Autolla ajoa on tässä alkuvuonna tullut ihan reippaasti, kun olen ajellut Turku-Heinola-Jyväskylä-Seinäjoki väliä harvase viikko.

Misun kanssa ollaan harjoiteltu tiiviimpää ja tarkempaa nenän käyttöä. Kulmissa on ollut ongelmaa, joten ne on työn alla, kuten myös esineeltä lähtö ja paalulta lähtö. Olen yrittänyt tehdä väliin helppoa motivaatiojälkeä ja sitten vähän vaikeempaa. Nyt sunnitaina jäljellä olevat esineet oli noin 1cm leveitä, pituus vaihteli 2-10cm. Kymmenestä esineestä kahden yli meni, mutta kolme kulmaa oli ihan ok. Lauantain jäljellä kulmat oli tosi paljon parempia, ylitti ekan kulman vain noin 20cm tokan kulman hieman reilummin, mutta alle puoli metriä. Kuumuus vaan alkaa vaivaamaan....

Tepan kanssa ollaan tehty kahdenlaista jälkeä. Ihan perussuoraa palkalla ja sunnuntaina tehtiin esinejälki ilman muuta palkkaa. Kymmenen esinettä ja jokaisella ohjasin Tepan maahan. No se alkoi ottamaan vikoja esineitä suuhun, mutta mehän vasta harjoitellaan. Mun vaan pitäisi kummankin koiran kanssa olla vähemmän sähäkkä..

Misussa oli viikonloppuna kaksi punkkia- yäk.

Ai joo, tokoa ollaan treenattu. Misun kanssa voi-voi liikkeitä ja Tepan kanssa kontaktia, seuraamista, eteenistumista ja luoksetuloa. Niin ja leikkimistä.