Loppuviikosta tuli se hetki, kun pentulaatikko laajennettiin kokonaisuudessaan kattamaan pentuhuone. Tänään oli ensimmäisen madotuksen aika, joten pennut saivat Flubenolia. Ja eilen aloitettiin jauheliha+kermaviilin nauttiminen. Hyvin upposi. Pienin saavutti jo 1,5kg, kun taas suurin meni yli kahden kilon. Paljon nuo nukkuvat, niinkuin kuuluukin.

Ensimmäiset vieraatkin ovat käyneet pentuja katsomassa. Elli on hyvin tarkka, tutkii ensin onko tulija vaaraton ja päästää kyllä pentuhuoneeseen. Koko vierailun ajan makoilee pentuhuoneessa, mutta antaa kyllä vieraiden tutustua pentuihn. Toimii, kuten emän kuuluukin. Seuraa vierestä, että kaikki on ok =)

Painotaulukko alla. Painoissa voi olla pieniä heittoja, koska paikalla pysymistä pennut eivät vielä ole oppineet...Keskimääräiset painonnousut /päivä on laskelman mukaan 60-80g. Kiinteää kun alkavat syödä, niin painon nousun pitäisi vähän kiihtyä. Periaatteessa aikuispaino pitäisi olla tuo grammamäärä muutettuna kilomääriksi ja jaettuna kahdella. Eli sen mukaan noista pitäisi tulla tuollaisia 30-40 kiloisia. Ja kun painonnousu kiihtyy kiintään siirryttyä, nin eiköhän noista ihan normikokoisia bernejä tule =) Vertailen aina tietenkin edellisiin pentueisiin ja hieman K-pentuetta edellä painot menevät.

Capture2.jpg