Kaikki, jotka Tepan tuntevat, tietävät, että Tepa ei ole mikään helppo kotikoira. Tuossa vuoden vaihteessa sain päähäni, että haluan osallistua Tepan kanssa SM-tokoihin. Aloitettiin siis ihan oikeasti treenaamaan tokoa. Kun ilmoittautumistiedot tuli, oli niissä, että pitää saada ykkönen alokkaasta, että saa osallistua SM-kokeeseen. Tuli pieni paniikkitreenaus ja suurilla varmisteluilla saatiin toukokuussa se tarvittava ykkönen. Toinen ongelma meinasi olla joukkue. Koehan on joukkuetoko ja jostain kumman syystä innokkaita Sennen tokoilijoita ei tahtonut löytyä. Lopulta saatiin kuitenkin joukkue kasaan (vaikkakin kaksi neljästä aloitti juoksut viikkoa ennen koetta, joten osallistuimme kahden koirakon minijoukkueella).

Itse kokeessa suurin jännitys oli paikkis, vaikka sitä on treenattu paljon, niin Tepa on melko levoton ja pää pyörii. Nyt ehkä häiriötä oli niin paljon, että kaikkea ei ehtinyt katsoa ja paikkis sujuikin hyvin ja saatiin kymppi! Kehät oli jaettu kolmeen, ekassa luoksepäästävyys (10p) ja paikkamakuu. Toisessa hihnaseuraaminen, liikkeestä maahanmeno ja estehyppy. Seuruu oli ok 9p (vähän väljyyttä). Oma hermo ei kestänyt maahanmenossa hidastelua, vaan annoin toisen käskyn 7p. Estehypyssä hyppäsi, melkein pysähtyi käskystä, kunnes sai hajun(?) tai jonkun ajatuksen ja lähti poispäin esteestä. Voimakas käsky ja Tepa pysähtyi ja pysyi paikallaan 7,5p (tuomarikin sanoi, että hieno pelastus). Vikassa kehässä hihnatta seuruu ihan ok 8,5p (vähän väljyyttä). Seisomisessa ollaan harjoiteltu, sitä, etten liikuta päätäni, kun Tepa lukee sen maahanmenoksi ja samalla kun annoin käskyn ja liikutin päätäni tajusin, että se menee maahan ja niin menikin, eli 0p. Luoksetulo 10p. Kokonaisvaikutukset 10, 10 ja 8, eli 9,3. Loppupisteet 160,3 ja ALO1. Jee!!

Tepa käyttäytyi hienosti, josta olen tosi tyytyväinen. Tepahan ei ole mikään sosiaalisuuskukkanen ja alkuun alueelle tullessa piti pörhistellä häntää, mutta se meni nopeasti ohi. Ja vaikka muutama koira rähähti Tepalle, ei Tepa vastannut.

Vuosi sitten en olisi uskonut, että pystymme tähän. Paljon työtä se on vaatinut ja monen monituista treeniä. Onneksi mulla on hyvä treeniporukka. Kiitos tytöt!!