Lähdettiin porukalla osteopaatti Leena Piiraa tapaanaan tammikuussa. Typy on aiemmin käynytkin osteopaatilla ja liukkaat kelit ja lonkan&polven nivelrikko aiheuttaa selkään jumeja, joten Typy lähti tietenkin mukaan. Kuten arvelinkin, kroppa oli taas jumissa ja Typy saikin tunnin hoidon. Onneksi kuitenkin lantio ei ollut enään kiertyneenä.

Maia otettiin mukaan, koska on telonut itseään muutaman kerran niin, että on ontunut. Lantiosta löytyikin lukko ja vastaavasti selästä myös. Lantio oli hieman kiertynyt ja jalkojen liikkuvuus oli  heikentynyt. Onneksi vietiin nyt puolivuotiaana hoitoon, että saatiin lukot auki ja jumppaohjetta.

Tiinalla oli Luka mukana, joka oli hyvässä kunnossa ja koska aikoja meillä oli vain kolme, sai Tara vain kropan tarkistuksen. Tarakin oli aika jumissa ja selkälinja on pudonnut. Aikaa ei ollut kuin 20min Taralle, joten Piira avasi lantion lukon, mutta jumissa olevaan rintarankaan ei ollut aikaa. Tiedettiin kyllä jo kotoa lähtiessä, että aikoja on vain 3 ja koiria neljä. Saatiin Tarallekin jumppaohjetta.

Kaikille koirielle suositellaan venytyksiä sekä vatsa- ja selkälihasten jumppaa. Reipa ravi on parasta, joten sitä varten pitää itsekin kuntoilla. Typy, Tara ja Luka passitettiin uimaan..

Kotimatkalla pyöräytettiin auto liukkaalla ojaan, onneksi vauhtia oli vähän, joten säästyttiin vahingoilta. Autosta irtosi vain astinlauta, mutta kyllähän se aina vähän säikäyttää.