Huomasin muutama viikko sitten Typyn ikenessä patin. Kävin eläinlääkärillä ja samalla valittelin Typyn ontumisesta. Varasin patin poistoon ajan ja samalla narkoosilla kuvataan kroppaa.

Patti poistettiin, samalla lähti P1 hammas. Patologilta tuli vastaus: Pattin on hyvälaatuinen hampaan tukikudoksesta muodostunut kasvain. Kasvain saattaa uusiutua paikallisesti, mutta sitä ei kannata poistaa, jos se ei haittaa eloa. Kasvain ei myöskää leviä.

Röntgenkuvattiin selkä, polvet ja lonkat. Oikealla puolella näkyi hieman nivelrikkoa sekä polvessa, että lonkassa. Selkä oli puhdas ja nivelvälit ok. Varasin ajan osteopaatille, jossa käytiin tänään. Ei voi muuta sanoa, kuin että Wau, joillain on näppituntuma hallussa. Osteopaatti Maare Kaiperla löysi nivelrikon lonkasta ja polvesta, ja ne eivät tuntuneet pahalta. Lanne oli vinossa ja kääntynyt ja kiertynyt, joten oikea takajalka oli lyhyempi ja lantion väärä asento aiheuttaa nivelille raistusta ja nivelrikkoa. Hermojen verenkierto tuntui olemattomalta ja takaosa voimattomalta, mutta jo tällä käsittelyllä Maare sai sitä parantumaan. Vasemman etujalan kääntynyt asento näytti pahemmalta, kuin tuntui. Sen liikerata oli kääntynyt yli kropan, mutta sitäkin saatiin korjattua.

Kaikkiaan kroppa pitäisi saada kuntoon muutamalla käsittelyllä. Hyviä uutisia siis. Käsittelyn jälkeen Typy venytteli kroppaa ja oli hyvin tyytyväinen.

Agility jää Typyllä nyt tauolle, kunnes nähdään saadaanko kroppa mihin kuntoon. Totaalisesti sitä ei vielä haudattu, mutta onhan agility suuri rasitus kropalle. Ja ennenkaikkea on ajateltava Typyn parasta. Katsotaan hoitojen jälkeen joskus vuoden vaihteessa, miltä kroppa tuntuu. Tokoa sen sijaan saadaan harrastaa mielin määrin, joten siirretään treenisuunnitelmat sille saralle.