Lähdin leirille ajatuksella, joko tai...

Typyn motivaatio on laskenut - tai minähän sen olen alas saanut ja lähdin leirille katsomaan, saadaanko mitään motivaatiota aikaiseksi vai onko meidän aika ohi..

Lauantaina otettiin ekat treenit siten, että ekan menon näki, koira pois alueelta ja lähetys. Hieman huonosti alustettu maalimies palkkasi Typyn suoraan. Toinen ja kolmas oli valmis. Mun piti antaa mm mennä edellä keskilinjalle, mutta unohdin sen paitsi vikalla.

Tokalla kierroksella otettiin alkuun sisään vienti ja suora heitto ekalle mm. Näytölle mennessä pysähtyi ja niin minäkin ja kouluttaja huusi perään Juokse! Tällä kierroksella otettiinkin vain 2 mm ja vika meni hyvin.

Sunnuntaina otettiin 4 mm. Ekana sisäänheitto. Ei löytänyt mm (veikkaan, että hieman jännitti tuo heitto). Lähetin uudelleen ja mm löytyi. Hyvä näyttö. Toka mm oli teltassa, teki ensin tyhjän piston, kun ei uponnut tareeksi, mutta kun lähetin uudelleen eri kohdasta, niin meni hyvin ja näytti hyvin. Kolmas oli eilinen suorapalkka ja siellä tapahtui eilen jotain jännää ja nyt oli sama mm, niin ei halunnut löytää mm. Teki valeilmaisun kahteen kertaan - kielsin ja lähetin uudelleen, kunnes n.10-15m meni mm, ilmaisi ja näytti. Näytöllä vasta tajusin miksi ei löytänyt mm. Vika oli puolipupu ja se meni hienosti =)

Ajatukset treenaamisesta:  Kannusta ja kehu! 2/3 haamuja, 1/3 valmiita. Jos pysähtyy näytölle mennessä, jatka itse. Laita liinaan ja päästä jonkun matkan päästä vapaaksi. Mm edellä keskilinjalle. Panosta loppupalkkaan. Rakenna motivaatio treeneissä. Treeneissä pitää olla kivaa sekä ohjaajalla, että koiralla. Jos tulee uskonpuute, älä luovuta. Auta koiraa omalla olemuksellasi. Suunnittele treenit niin, että ne onnistuu. Jos tuntuu, että voi olla mahdollisuus, että treenit on liian vaikeat, tee pohjalle helpompaa. Ei niin, että mietitään katastrofin jälkeen, mitä tuli tehtyä. Äläkä treenaa liikaa! 

Kiitos hyvälle ja taas paljon uusia ajatuksia tuoneelle kouluttajalle =)