Päätin ostaa Salmelta yksityisen viiden kerran tokokurssin. ALO ja AVO alkaa olemaan sen verran hallussa, että pikkuhiljaa tarttee VOIn liike treenejä.

Seuraava tavoite meillä on SM-kisat ALO-luokassa heinäkuun alussa, sen jälkeen toivottavasti AVOn korkkaus syyskuussa Sennenmestaruustokossa. Jos VOIta treenaisi talven aikana kuntoon ja ehkäpä jo ensi vuonna...? No katotaan.

Treeneissä käyttin ensin läpi mitä me osataan ja mitkä meidän tavoitteet ja suunnitelmat on. Salmelta aiemmin jo kyselinkin paikkamakuuseen apuja ja ollaan viikko treenattu. Nyt otettiin ekan kerran oman pihan ulkopuolella paikkamakuuta. 15 aslketa, 38s. Hyvin pysyi paikallaan rentona! Ei viitsitty ahnehtia, kun kuitenkin on vielä kestävyystreeni kesken. Mutta suunta on oikea. Sain myös neuvoja valmistavaan osuuteen. Pään pitoa silittämisen sijaan, sekä huunaajaaista kehua.

Seuraamisessa mietittiin motivaation nostoa, joka toisi Misua eteenpäin, kun nyt paikka on hieman takana. Oikealla kädellä palkka, jotta saa koiraa eteenpäin, rauhallinen liikkeellelähtö ja tiivis kontakti. Treeninä lyhyttä suoraa, käännös ja hyvä palkka.

Maahanmeno ja seisominen, niissä ei ongelmia, joten niitä ei tarvitse paljoa ottaa, ainoastaan muistutuksena muutamia kertoja viikossa.

Luoksetulossa tuli vino perusasento, joten siitä treeniä. Eli 5 sivulletuloa, matkaa kasvattaen metristä viiteen, joka päivä.

Ollaan treenattu kaken M-I liikettä, joka on vaikeampi kuin I-M. Näytin miten ollaan tehty ja miltä matkalta toimii. Saatiin kotiläksyksi ottaa kolme kertaa päivässä 2m, 2,5m ja 3m matkalta nousuja. Palkan pitää olla todella hyvä. Kehu ja sen jälkeen palkka lentää.

Toisena asiana kakeihin (ylempiä luokkia ajatellen) takapalkka treeniä. Eli sivulla istumista, kake+namin heitto, kontaktista vapautus. Tätäkin joka päivä.

Pitkulatennsilelun suussapitoa, muutamia kertoja. Kehu puremattomuudesta, tarvittaessa muistutus.

Lisänä pitää alkaa harjoittelemaan kampikättä S-M-S liikkeeseen, sekä jatkuvaa syöttöä. Ja ekstrana vielä Misun pitää oppia ottamaan namista koppi =)

Mietittiin treenit siten, että pääasia on täsmätreenata SM-kisoja varten, mutta mukaan otetaan uusia asioita pitämään mieli virkeänä. SM-kisojen jälkeen paneudutaan vielä enemmän AVOn liikkeisiin ja alustetaan ylempien luokkien liikkeiden opettelua...

Seuraava treeni onkin jo viikon päästä.