Syksyn kisainnostuneena ilmoitin Misun jälkikisoihin Alavudella avoimeen luokkaan.

Keli oli mitä parhain, jotain +8 ja vieno tuuli. Maastokin oli mahtava, pehmeää, kosteaa sammalta. Lähetin Misun janalle, kaartoi vajaan liinan päässä oikealle ja kiersi puun, josta tuomari palautti janalle. Lähetin uudelleen, nyt eteni suoraan ja napsahti tosi hyvin jäljelle ja lähti hyvällä rytmillä jäljestämään. Otti suoraan oikean suunnan, ei edes tarkastanut. Saatiin janalta 36/40p. Itse jälki tuntui tosi helpolta metsässä, kun ollaan jäljestetty pellolla koko syksy. Sammalessa jopa näkyi jäljentekijän jäljet, joten oli helppo nähdä, miten Misu pysyi jäljellä ja otti kulmat tarkasti. Ei ylittänyt yhtään kulmaa, eikä edes jokaista tarkaistanut väärään suuntaan. Keppejä löytyi hienosti 6 kappaletta, mutta autolla mun taskussa oli vain viisi keppiä. Minne lie yhden pudotin matkalla.. Onneksi kutonen oli taskussa. Maasto tuntui tosi helpolta ja Misu eteni sopivaa ja tarkkaa vauhtia. Keppien palautuksessa aikaa oli vielkä 12 min, eli kaikkiaan jäljen ajoon ja keppien palautukseen meni 28 min.

Esineruutu oli ajoitettu hienosti lähes heti jäljen jälkee, eli odotusta ei tullut kuin kahden koiran verran. Lähetin Misun ensin oikeasta laidasta, eteni vajaa 10m, löysi esineen pienellä etsimisellä ja toi. Menin keskelle, lähetin, kaartoi oikealle. Lähetin uudelleen, kävi kusella (aargh) ruudussa.. Siirryin enemmän vasemmalle lähetin, kaartoi oikealle. Menin ihan vasempaan laitaan, lähetin eteni vajaaseen puoleen väliin, kaartoi oikealle, haistoi keskeltä jotain, mutta ei malttanut jäädä etsimään, vaan kaartoi oikeaan laitaan. Eli ei käynyt kertaakaan takalaidalla, koko ajan vain kaartoi oikeaan reunaan. Esineruudusta yhdestä esineestä ja työskentelystä 16/30p.

Tottis. Paikkamakuu erinomainen, rauhallinen hyvä suoritus. Seuramainen. Musta tää oli hyvä, verrattuna millaista se kisoissa on ollut. Näin kärsän koko ajan silmäkulmasta. Ei reagoinut ampumisiin, mutta irtosi henkilöryhmässä, tyydyttävä. Liikkeestä istuminen / maahanmeno. Kummassakin seisoi, puutteellinen. Luoksetulo oli hyvä, laukkasi ja istui suoraan eteen. Hyvä sivulle tulo. Liikkeestä seisominen, saisoi hyvin ja rauhallisesti, erinomainen. Tasamaanouto, odotti rauhallisti, saisi noutaa voimakkaammin, tuli suoraan eteen. Hyppy- ja estenuoto. Kummallakin esteellä menomatkalla pohti, menisikö, mutta päättipä sitten kiertää.. Eteenlähetys. Lähti, otti kaksi laukkaa jonkä jälkeen pysähtyi ja kääntyi mua kohti. Toistin eteen, jolloin teki 180 asteen käännöksen ja lähti suoraan kohti paikkamakuupaaluja kiitolaukkaa. Jouduin kolme kertaa karjumaan, ennekuin meni maahan. 47p. Kuten aina ennenkin, mua jännitti taas tottiksessa. Tää on se, joka pilaa suorituksen, kun misu reagoi mun jäykkyyteen. Mutta oon tosi tyytyväinen, että sain hengitettyä ja rauhoitettua itseäni kuitenkin sen verran, että seuraaminen oli ihan kohtalaista. Eihän se ole lähelläkään sitä iloa ja intoa, jota treeneissä on, mutta jospa mä opin joskus handlaamaan hermoni..?

Maastosta jälki oli tosi hyvä, esineruutu aika kaamee ja tottiksessa ihan hyviä osuuksia. Nyt mun on pakko uskaltaa opettaa noi esteet. Ei tuu mitään, että mä pelkään Misun terveyttä (kun Typyhän loukkasi itsensä esteellä ja kaikki harrastusura loppui siihen) ja sen takia ei saada tuloksia. Kuka valaisi mulle uskoa ja Misulle tekniikkaa esteisiin?