Sain ilmoitettua Misun FH1 kisoihin Valkeakoskelle. Päivä oli pilvinen ja kylmähkö, lämpöä +3, mutta onneksi oli vain pieni tuulenvire. Pelto oli upea heinäpelto, sellaista viidensentin heinää. Jälki oli tikapuukaavio. Vaikka yritin keskittyä rauhalliseen lähtöön, lähti Misu hieman liian rynnimällä jäljelle ja heti parin ekan metrin aikana valui vähän vasemmalle, mutta korjasi hyvin jäljen päälle ja alkoi ajamaan jälkeä maavainuisesti ja hyvällä tempolla. Suoria oli neljä ja Misu ajoi jokaisen samalla tempolla. Ainoastaan viimeiseen suoraan liina meni takajalan ympärille ja se himan häiritsi etenemistä. Kulmat eivät olleet tarkkoja, jokaisessa meni yli. Viides kulma meinasi mennä liinan mitan yli, mutta onneksi korjasi ajoissa. Esineet Misu ilmaisee tuomalla ja toi jakaisen esineen laukkaamalla =) Tästä lähetettynä saisi ottaa jäljen tarkemmin, oikeastaan menee aika huolimattomasti esineen kohtaan (tietenkin, kun jäljestää samaa jäljeä, mutta säännöt on säännöt), josta jatkaa intensiivisemmin. Viimeisen esineen hajun sai hieman aiemmin ja sitä ennen tuli pieni mutka.

Tuomari kehui Misun suoratyöskentelyä voimakkaaksi ja maavainuiseksi, kulmiin tarvitaan sen sijaan lisää tarkkuutta, kuten myös esineeltä lähtemiseen... Tuomari kehui Misun jälkimotivaatiota ja tuntui taas hyvältä kuulla, että "on sulla hyvä koira!". Pisteitä kertyi 85/100, sijoitus 2/6 ja koulutustunnus FH1! Tuomarina kokeessa oli Juha Kurtti ja harjoitusarvostelijana Mikael Laine ja hyvin järjestetyn kokeen järjesti Valkeakosken Kennelkerho.

Ensi vuoden tavoitteeksi jää treeenata kulmia ja esteitä, jospa saataisiin päivitettyä tämän vuoden koulutustunnukset JK1 ja FH1 ensi vuonna kakkosiksi.

Palkintojen jaossa kokoonnuttiin autoille ja kun odotettiin kilpailukirjoja, niin otin Misun jaloittelemaan. Siinä odotellessa Misu vielä ilmaisi mulle jäljentekijän =)

Suuri kiitos Minnalle kaikista niistä kilometreistä, jotka olet Misulle tallannut!! Sekä tietenkin kaikille muille kanssamme treenanneille!