Pennuilla on ikää nyt 12 vrk. Silmät ovat alkaneet tuossa pari päivää sitten raottumaan, ihan auki ne eivät vielä ole. Tuntuu, että korvatkin alkavat aukeamaan, ja pennut reagoivat ääniin. Samalla pennut alkavat jo nousemaan huojuville jaloilleen, mutta meno on melko hervottoman näköistä. Painoakin on kertynyt kivasti, kaikki ovat jo tuplanneet syntymäpainonsa.

Myös Elliä on hauska seurata. Ensimmäiset pari päivää Elli oli vain pesässä, osan ruokansa söi pesässä ja kävi ulkona vain tarpeillaan. Pikkuhiljaa Elli on alkanut viettämään aikaa pesän ulkopuolella, kuitenkin säännöllisesti siellä käyden. Ellin on helpompi nukkua pentuhuoneen viereisessä huoneessa, viileällä lattialla. Kun Elli menee pesään, kiertää se ensin pari rinkiä, asmalla tutkiskellen ja nuollen pentuja, sekä tärkein, siirrellen ne kasaan. Kun pennut ovat kasassa, istahtaa Elli nurkkaan. Pennut etsiytyvät tisseille ja Elli istuu tovin, jonka jälkeen hieman siirtää itseään ja käy varovasti makuulle (tai jää hieman kannattelemaan itseään, jotta pennut eivät litisty alle). Pennuista suurin osa jää oikealle puolelle, mutta joku voi jäädä alle ja sitten irrottuaan olla Ellin selän takana. Peri kertaa on ollut niin, että tukahtunut huuto ei lopu, joten Ellin nousee ylös. Ne pennut, jotka ovat selän puolella aloittavat yleensä huudon ja kovan möngerryksen, koska haluavat tietenkin tissille. Aina ne sieltä tissille lopulta löytävät.

Pentujen kynnet kasvavat ja ne ovat todella teräviä, joten leikkelin jo ekaa kertaa kynnet. On melkoista hommaa, kun kynnet ovat niin pieniä. Jokaisella pennulla on myös takakannukset, ihan kunnon luuvarpaat, mutta yhdelläkään ei ole tuplakannuksia. Se on hyvä, koska monesti tupla saattaa olla nahkalärpyke, jossa kynsi kasvaa helposti ympyrään ja leikkaaminen on vaikeaa. Kannuksiahan ei saa poistaa, mutta aikuiselta koiralta kannukset voidaan poistaa eläinsuojelullisista syistä. K-pentueessa Isalta poistettiin pentuna tuplaiset nahkalärpykkeet, kun kymmenviikkoisena kynnet alkoivat olla tiukkana renkaana ja kynsisaksien saaminen kynnen ympärille, jotta ne olisi saatu leikattua oli hankalaa. Luuvarpaat jätettiin, koska ne eivät menoa haittaa.

Kipikin saa jo käydä pentulaatikon reunalla katsomassa ja haistelemassa pentuja.Kylläkin Ellin tarkan katseen alla.