Typyltähän löytyi keuhkokasvaimia toukokuussa röntgenkuvista. Kesäkuun alkupuolella Typy lopetti syömisen, tuli kyllä käymään ruokakupilla, mutta haistettuaan ruoan, otti pari askelta taakse ja oli selvästi pahoinvoivan näköinen. Ennen juhannusta musta tuntui, että ei tästä mitään tule, kun se ei syö... Samoihin aikoihin Erika kävi hieromassa Misun ja kun kerroin Typyn pahoinvoinnista, ehdotti Nutriplus geeliä - kun ei syö, menee kropan hivenaine tms tasapainot sekaisin ja sekin tekee pahaa oloa kasvainten lisäksi.. Kävin parista eri apteekista katselemassa tuota ennenkuin löytyi. Alussa annoin geeliä enemmän, ja kas kummaa parissa päivässä Typy alkoi syömään.

Nyt Typy on syönyt ihan hyvin, ei kylläkään kuivamuonan koske ja ruokavalio on hieman kummallinen ja valikoiva, mutta syö sentään aamuin illoin ja välillä päivälläki. Kävin tänään eläinlääkärissä näyttämässä Typyä. Ikenet ovat vaaleanpunaiset (toukokuussa olivat valkoiset, eli nyt näytti paremmalta), keuhkoäänet kuulostivat hyviltä, kuten myös sydän. Ainoa vaiva tuntuu olevan nivelrikko lonkassa ja polvessa ja kun lihakset ovat surkastuneet jalasta, niin keventää jalkaa aika paljon. Painoa Typyllä oli 32,7kg, maaliskuun alkupuolella painoa oli 38kg, eli viitisen kiloa ollaan tultu alas. Sain myös reseptin nestemäistä Metacamia jalkaa varten. Tramalia annoin kuurina, mutta se tekee Typyn hieman miten sen nyt sanoisi - ei ihan normaaliksi. Ilman Tramalia on paljon pirteämpi ja iloisempi oma itsensä...

Typy lenkkeilee pääsääntöisesti kilsan lenkkejä noin 3-4 kertaa päivässä ja nyt ollaan käyty jäljestämässä. Teen vetojäljen, eli kävelen metäsääs perässäni sukka, jossa on jauhelihaa =) Typy syö niin huonosti, etten viitsi namijäljeä tehdä ja kun tavoite on vain mielenterveys, niin kunhan on jotain. Typy jäljestää korkealla nenällä, onhan se hakukoira, mutta löytää kyllä jäljen päähän =) .

Tiedän, että muutama tuttu seuraa ja miettii Typyn kuulumisia, joten tässä niitä nyt on. Periaatteessa siis Typy on vaivoihinsa nähden ok kunnossa - en minä vielä luovuta =) mutta mennään päivä kerrallaan Typyn voinnin mukaan.